Victorie ca pe front! завдяки, Pavlo! завдяки, Vadim!

Dupa o pauza de cateva luni, calarasenii si-au dat din nou intalnire astazi la Sala Polivalenta pentru un meci de handbal. Dunarea venea la prima intalnire cu suporterii din acest sezon dupa ce in primele doua runde a castigat sase puncte. Pentru gazde, meciul cu Pandurii Tg. Jiu se anunta unul dificil. Insa elevii lui Aihan Omer, pentru care un public format din 1.500 de oameni a devenit o obisnuita, au jucat cat se poate de eficient in prima repriza si nu le-au permis gorjenilor sa nu conduca niciodata ostilitatile din teren. Alin Sania si Sabin Ignat au jucat excelent in aparare, in vreme ce in atac Pavlo Gurkovsky a prins din nou o zi buna si a punctat de fiecare data de pe semicerc. Gazdele au avut un avantaj maxim de 5 puncte in prima repriza, dar la pauza scorul a fost de 16-13.

Repriza a doua a inceput mai prost pentru Dunarea, care n-a mai avut aceeasi eficienta in atac, lucru care a fost posibil si dupa ce in poarta adversa calaraseanul Selaru a fost inlocuit cu fostul stelist Tenghea. Gorjenii au reusit sa egaleze, 18-18, nu inainte de a irosi doua aruncari de la sapte metri, si se anunta o ultima bucata de meci jucandu-se cu garda jos. Numai ca echipa lui Omer a fost stapana pe situatie, Braznyk a facut minuni in poarta, iar Sania fie a inscris, fie a pasat decisiv. Pandurii nu au renuntat la lupta si s-au “intors in meci” pentru un final care a fost si de aceasta data pe muchie de cutit. Oaspetii au irosit ocazie dupa ocazie, in vreme ce Dunarea s-a chinuit sa marcheze. Pavlo Gurkovsky a linistit lucrurile in ultimul minut de joc, cand si-a dus din noua echipa la o diferenta de doua goluri, astfel ca publicul a putut rasufla usurat, dupa ce in primele doua etape a trait cu sufletul la gura pana in ultima secunda.

S-a terminat 27-26 la capatul unui meci dominat de calaraseni. Gorjenii n-au facut altceva decat sa alerge dupa un adversar care va avea si in acest sezon un cuvant greu de spus in Liga Nationala. Vadim Braznyk, intors la clubul condus de catre Ion Dumitru din drumul catre linia frontului din Ucraina, a facut minuni in poarta in repriza a doua. Sania a fost si astazi liderul din teren, in vreme ce Pavlo Gurkosvky a jucat perfect rolul de pivot si a punctat de sapte ori, fiind cel mai bun marcator al gazdelor.

Dunarea: Andrei, Erhan, Braznyk – Gavriloaia (3), Mateas (2), Kugomorodsky (2), Zacaciurin (1), S. Ignat (1), Yuzhbabenko, Sania (6), Nicolae (2), Carali, Gurvoksky (7), Mitrea (3), Bulov. Antrenor: Aihan Omer. 
 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *